Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en weer. Vakdocenten hadden nieuwe inzichten gekregen over hoe ze hun kunstdiscipline konden verbinden met de leelringen uit het s(b)o en leerkachten hadden een nieuwe technieken geleerd die ze zelf kunnen toepassen. Een lastige vraag blijft altijd: wat kan een leerkracht zelf doen en wanneer is een kunstvakdocent echt van grote toegevoegde waarde? Ik vond het super om te merken dat toch veel leerkrachten zich zekerder voelden in het aanbieden van cultuuronderwijs. Ik hoop dat ze dat vast weten te houden en hun bescheidenheid aan te kant kunnen (blijven) zetten om zelf aan de slag te gaan met animatie, dans, beeldend, fotografie en alle andere media die nu de scholen binnen zijn gebracht! De leerling is meer gebaat bij continue aandacht voor creatieve vakken dan een incidentele kunstweek.

Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18

lezing MAAS en Villa Zebra

Woensdag 19 september ben ik te gast in Rotterdam bij MAAS theater en dans en Villa Zebra Regelmatig kom ik de mensen van MAAS en Villa Zebra tegen bij bijeenkomsten en lezingen. Ook heb ik vorig jaar een evaluatie van … Lees meer »
Datum 19-09-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

artikel onderzoeksconferentie LKCA online!

Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd. Hier vind je ook een reflectie op onderzoek van Ariane van Heijningen en een versl… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 08-05-18

Thomas More inspiratiemiddag cultuuronderwijs

Wat kun je vanuit het kader van Cultuur in de Spiegel zeggen over de onderwijspraktijk? Op de inspiratiemiddag van de Thomas More Hogeschool zoek ik het uit! Wat kun je vanuit het kader van Cultuur in de Spiegel zeggen … Lees meer »
Datum 29-05-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 08-05-18

Inspiratiedag CiS in Mechelen

Voor het eerst met Dirk Monsma als duo opgetreden in Vlaanderen: voor herhaling vatbaar! In Vlaanderen timmeren ze hard aan de weg met Cultuur in de Spiegel: ook nu weer veel belangstellenden tijdens de Inspiratiedag d.… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 09-06-17