Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en weer. Vakdocenten hadden nieuwe inzichten gekregen over hoe ze hun kunstdiscipline konden verbinden met de leelringen uit het s(b)o en leerkachten hadden een nieuwe technieken geleerd die ze zelf kunnen toepassen. Een lastige vraag blijft altijd: wat kan een leerkracht zelf doen en wanneer is een kunstvakdocent echt van grote toegevoegde waarde? Ik vond het super om te merken dat toch veel leerkrachten zich zekerder voelden in het aanbieden van cultuuronderwijs. Ik hoop dat ze dat vast weten te houden en hun bescheidenheid aan te kant kunnen (blijven) zetten om zelf aan de slag te gaan met animatie, dans, beeldend, fotografie en alle andere media die nu de scholen binnen zijn gebracht! De leerling is meer gebaat bij continue aandacht voor creatieve vakken dan een incidentele kunstweek.

Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

online lezing creativiteit bij K&C

Helaas ging het symposium over creativiteit niet door vanwege de coronacrisis. Helaas ging het symposium 'tijd voor creativiteit' niet door vanwege de coronacrisis. Er worden nu plannen gemaakt om op 3 juni alsnog een … Lees meer »
Datum 03-06-20
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

publicatie Speciaal Verbeeld binnenkort beschikbaar

Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving voor de publicatie. Als h… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

onderzoek Speciaal Verbeeld bijna afgerond

Het is bijna zover: de data van het onderzoek Speciaal Verbeeld is verzameld en geanalyseerd en in november volgt alweer de afsluiting! Wat was het een leuk jaar: een jaar lang mocht ik in de klassen van Saskia Pekelhar… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

presentatie resultaten Speciaal Verbeeld

Op 5 november is de afsluitende bijeenkomst van het onderzoeksproject Speciaal Verbeeld, waar ik samen met Zoë Zernitz en kunstvakdocenten Saskia Pekelharing en Simone Roerig heb onderzocht hoe je verbeeling kunst stimu… Lees meer »
Datum 05-11-19
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18