Cultuurprofs in het s(b)o in volle gang

Afgerond, van 01-04-17 tot 01-04-17

Inmiddels zijn de tien scholen van Cultuurprofs volop bezig om hun cultuuronderwijs te verdiepen, te integreren en te leren kennen. Geke (Slagman) en ik hebben in verschillende trainingsbijeenkomsten niet alleen met de betrokken leerkachten, maar met het hele team in verschillende sessies nagedacht over hoe cultuuronderwijs er op hun school uit zou kunnen zien en wat het zou kunnen betekenen voor de leerling. Het was soms even wennen dat de schoolvisie niet even in een middagje in elkaar gedraaid werd, maar ik vond het super om te zien dat het hele team mee kon denken en input mocht geven. Elke school heeft nu een voorlopige visie op cultuuronderwijs, die gaandeweg het project nog verder vorm krijgt. Ook de kunstvakdocenten die meedoen worden actief betrokken bij het deskundigheidsbevroderingstraject. Zo wordt het echt een gezamenlijke missie waarin verschillende expertisen elkaar hopelijk gaan versterken. In een aantal intensieve avonden en middagen, al dan niet met broodjes en soep, probeerden Anne (Stoer, van Vrijdag), Geke en ik door interactieve opdrachten het co-teachingstraject een echt inhoudelijke start te geven. Ik ben benieuwd hoe de eerste lessen straks verlopen zijn!


Terug naar overzicht

Laatste nieuws

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18

Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Het project Cultuurprofs is ten einde. Twee jaar lang hebben vakdocenten en leerkrachten uit het s(b)o samen cultuuronderwijs gemaakt en geveven aan hun leerlingen. Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

lezing MAAS en Villa Zebra

Woensdag 19 september ben ik te gast in Rotterdam bij MAAS theater en dans en Villa Zebra Regelmatig kom ik de mensen van MAAS en Villa Zebra tegen bij bijeenkomsten en lezingen. Ook heb ik vorig jaar een evaluatie van … Lees meer »
Datum 19-09-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

artikel onderzoeksconferentie LKCA online!

Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd. Hier vind je ook een reflectie op onderzoek van Ariane van Heijningen en een versl… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 08-05-18

Thomas More inspiratiemiddag cultuuronderwijs

Wat kun je vanuit het kader van Cultuur in de Spiegel zeggen over de onderwijspraktijk? Op de inspiratiemiddag van de Thomas More Hogeschool zoek ik het uit! Wat kun je vanuit het kader van Cultuur in de Spiegel zeggen … Lees meer »
Datum 29-05-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 08-05-18

Inspiratiedag CiS in Mechelen

Voor het eerst met Dirk Monsma als duo opgetreden in Vlaanderen: voor herhaling vatbaar! In Vlaanderen timmeren ze hard aan de weg met Cultuur in de Spiegel: ook nu weer veel belangstellenden tijdens de Inspiratiedag d.… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 09-06-17