Integratie en verdieping van cultuuronderwijs op de Alphons Laudy

Afgerond, van 01-09-17 tot 01-07-19

Samen met het team, een klankbordgroep van ouders, leerlingen, projectgroep en stichting Tamino kijken we kritisch naar het cultuuronderwijs van de Alphons Laudy VSO in Amsterdam. We scherpen de visie aan en kijken hoe we het bestaande cultuuronderwijs nog beter kunnen integreren met de rest van het onderwijs, verder kunnen verdiepen en effectief in kunnen zetten voor de ontwikkeling van de leerling. Niet de vakken, maar de leerling staat hierbij centraal. Juist omdat de Alphons Laudy cultuuronderwijs al lange tijd hoog op haar agenda heeft staan en dus ruime ervaring en expertise op dit gebied in huis heeft, kan dit project kennis opleveren die ook interessant is voor andere voorhoede scholen, zowel in het speciaal als regulier onderwijs.

Looptijd: schooljaar 2017/2018 t/m schooljaar 2018/2019


Terug naar overzicht

Laatste nieuws

online lezing creativiteit bij K&C

Helaas ging het symposium over creativiteit niet door vanwege de coronacrisis. Helaas ging het symposium 'tijd voor creativiteit' niet door vanwege de coronacrisis. Er worden nu plannen gemaakt om op 3 juni alsnog een … Lees meer »
Datum 03-06-20
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

publicatie Speciaal Verbeeld binnenkort beschikbaar

Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving voor de publicatie. Als h… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

onderzoek Speciaal Verbeeld bijna afgerond

Het is bijna zover: de data van het onderzoek Speciaal Verbeeld is verzameld en geanalyseerd en in november volgt alweer de afsluiting! Wat was het een leuk jaar: een jaar lang mocht ik in de klassen van Saskia Pekelhar… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

presentatie resultaten Speciaal Verbeeld

Op 5 november is de afsluitende bijeenkomst van het onderzoeksproject Speciaal Verbeeld, waar ik samen met Zoë Zernitz en kunstvakdocenten Saskia Pekelharing en Simone Roerig heb onderzocht hoe je verbeeling kunst stimu… Lees meer »
Datum 05-11-19
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18

Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Het project Cultuurprofs is ten einde. Twee jaar lang hebben vakdocenten en leerkrachten uit het s(b)o samen cultuuronderwijs gemaakt en geveven aan hun leerlingen. Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18