Projecten overzicht

effectmeting van cultuuronderwijs

In samenwerking met Openbaar Onderwijs Groningen (OOG) en CANONCultuurcel ga ik vanuit de Rijksuniversiteit Groningen onderzoeken wat het effect is van cultuuronderwijs op de metacognitieve vermogens van leerlingen.

Lees meer »

onderzoek Speciaal Verbeeld

In samenwerking met het FCP en LKCA doe ik onderzoek naar hoe verbeeldende vermogens gestimuleerd kunnen worden bij kinderen in het SO

Lees meer »

Integratie en verdieping van cultuuronderwijs op de Alphons Laudy

De Alphons Laudy VSO loopt in veel opzichten voor als het gaat om cultuuronderwijs, maar hoe maak je die laatste verdiepingsslag?

Lees meer »

reflectie op dans, theater en beeldende lessen van 'Stel je voor...'

MAAS en Villa Zebra hebben de afgelopen jaren hele mooie lessen gegeven op het gebied van dans, theater en beeldende kunst: valt daar vanuit een theoretisch perspectief ook nog iets over te zeggen?

Lees meer »


Laatste nieuws

online lezing creativiteit bij K&C

Helaas ging het symposium over creativiteit niet door vanwege de coronacrisis. Helaas ging het symposium 'tijd voor creativiteit' niet door vanwege de coronacrisis. Er worden nu plannen gemaakt om op 3 juni alsnog een … Lees meer »
Datum 03-06-20
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

publicatie Speciaal Verbeeld binnenkort beschikbaar

Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving Het onderzoek Speciaal Verbeeld is afgerond en er wordt nu hard gewerkt aan een mooie vormgeving voor de publicatie. Als h… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 04-05-20

onderzoek Speciaal Verbeeld bijna afgerond

Het is bijna zover: de data van het onderzoek Speciaal Verbeeld is verzameld en geanalyseerd en in november volgt alweer de afsluiting! Wat was het een leuk jaar: een jaar lang mocht ik in de klassen van Saskia Pekelhar… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

presentatie resultaten Speciaal Verbeeld

Op 5 november is de afsluitende bijeenkomst van het onderzoeksproject Speciaal Verbeeld, waar ik samen met Zoë Zernitz en kunstvakdocenten Saskia Pekelharing en Simone Roerig heb onderzocht hoe je verbeeling kunst stimu… Lees meer »
Datum 05-11-19
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18

Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Het project Cultuurprofs is ten einde. Twee jaar lang hebben vakdocenten en leerkrachten uit het s(b)o samen cultuuronderwijs gemaakt en geveven aan hun leerlingen. Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18